Jdi na obsah Jdi na menu
 


Likér ořechovka nebo višňovka

30. 9. 2011

Ořechovka

10-15 zelených ořechů, hřebíček, skořice, 0,5l vody, 0,5kg cukru, 1l vodky.

postup

Ořechy rozkrojit napůl a dát do skleněné láhve(3 litrovka), zalít vodkou, přidat koření, zamíchat a nechat odležet 6 týdnů.

Po 6ti týdnech přecedit a přilít svařený cukr s vodou.

Opět odležet 4 týdny.

Stočit do skleněných lahví po alkoholu (rum ap.)

a odležet 1/2 roku ve tmě. Potom je likér hotový.

Višňovka

1,5kg višní, 600g cukru, 1l vody, skořice, hřebíček, 0,5l vodky.

postup

Višně vypeckovat, dát do sklenic (3 litrovky), přidat skořici a hřebíček, zalít vodkou a svařeným cukrem s vodou.

Nechat 3-4 týdny odležet. Stočit do sklenic a hned můžeme pít.

postup II

vypeckovat višně a postup jako u ořechovky, ale nemusí se nechávat půl roku odležet.

poznámka

pokud nám višně zkvasí, přidáme vodu, podle chuti cukr, kvasinky a uděláme víno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA